Şanlıurfa’da vatandaşlar kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği salebe ilgi göstermezken, esnaf satışlardan memnun olmadıklarını söyledi. Kış içecekleri denilince akla ilk gelen mis kokulu içecek şüphesiz saleptir. Özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili olan kuru soğuklardan dolayı vatandaşlar içlerini ıstan sıcak içeceklere yöneliyor. O içeceklerden biri de yoğun kıvamı ve aromasıyla salep. Bağışıklık sistemini güçlü kalmasını sağlayan salep grip ve nezle gibi hastalıklardan da korunduğu biliniyor. Fakat artan fiyatlardan dolayı bu yıl vatandaşlar salep ’in yüzüne bakmadı. ‘’SATIŞ YAPAMIYORUM’’ Haliliye ilçesi Atatürk bulvarında bulunan ve yaklaşık 104 yıldır babadan gelme mesleğini yapan Salepçi Mehmet Emin Zonturlu;’’Bu meslek bize babadan kalma 115 yıldır bu mesleği yapıyoruz salep boğaz ağrılarına soğuk algınlığına çok iyi geliyor boğazı tamamen yumuşatan bir şifa kaynağıdır. Meyan kökü ise böbreğe iyi gelir. Salep her zaman vatandaşlar tarafından tercih ediliyor fakat böyle bir ilgi görmedik normalde bana maliyeti 4 TL tutmasına rağmen ben 1 TL kar ile 5 TL’ye satıyorum ama vatandaşlar 5 TL’yi bile veremiyor. Şanlıurfa’nın çok kuru bir soğuğu var o yüzden salep vatandaşlara çok iyi geliyor fakat şu an hiçbir şekilde tercih edilmiyor gördüğünüz üzere 50 bardak getirdim halen dopdolu hiçbir satış yapamadım.‘’SATIŞ OLSA BİLE ZAMLARDAN SONRA BİZİ KURTARMIYOR’’ Geçen yıl 3 TL’ye veriyordum ama geçen yıla bu yılın fiyatı aynı değil geçen yıl 10 TL’ye aldığın fındık şu an 60 TL ben bu zammı yansıtmıyorum bile, Geçen yıl kovalarım boşalırdı ama bu yıl asla öyle değil fındığı 20 TL’ye alıyordum şu an 60 TL Hindistan cevizine 10 TL’ye alıyorken şu an 50 TL’ye alıyorum sadece bunları değil bardağa bile zam geldi satış olsa bile bizi çok fazla kurtarmıyor ama satış olmasını bekliyoruz.‘’BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİM’’Ayriyeten Büyükşehir belediye başkanımıza zabıta daire başkanımıza çok teşekkür ederim bizi yağmurdan kurtardılar biz normalde kendi tezgâhımızda olurduk yağmur da mağdur olurdun onlar bu sene bize böyle bir imkân sundular işimizi kolaylaştırdılar çok teşekkür ederiz.
Kaynak : https://www.urfanatik.com/haber/13807814/talep-yok-zam-yagmurundan-nasibini-aldi
Kaynak : https://www.urfanatik.com/haber/13807814/talep-yok-zam-yagmurundan-nasibini-aldi